dunyatv.az
CANLI YAYIN

Zoğallı düyü şorbası resepti 10/10/2015

10-10-2015, 06:03

Tərkibi:

Düyü-100 q,

Ərinmiş yağ-80 q,

baş soğan-80 q,

axta zoğal-40 q (və ya alça qurusu),

keşniş və şüyüd-60 q (və ya quru nanə-4 q),

sümüklü mal əti-600 q (bundan bulyon hazırlanır),

duz, istiot.


Hazırlanması:

Zoğallı düyü şorbasını həm adi suda, həm də mal ətindən hazırlanmış bulyonda bişirmək olar.  Qaynanmış suya yaxud hazır bulyona düyü və axta zoğal (və ya quru zoğal) tökülüb bişirilir. Soğan ərinmiş yağda ayrıca qızardılır və şorbaya əlavə edilir.


Düyü şorbası küftəciklər və noxud əlavə etməklə də bişirilir. Bu halda 80 q noxud, 400 q ət götürülür. Süfrəyə verildikdə üstünə keşniş və şüyüd səpilir.


Nuş olsun!


 



Oxunub: 1 131

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az | info@dunyatv.az
Copyright © 2013-2020 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.