Mətbəx sirləri: Xəmirdə toyuq budu

Tərkibi:
 Xəmir:
250 q un
0,75-1 st. qatıq 
0,5 ç.q. soda 
bıçağın ucunda duz 
qiymə:
500 q toyuq əti 
1 baş soğan 
duz
qara istiot 
1 qutu duzlu çubuq 
bitki yağı (qızartmaq üçün )
Qatıq, soda, duz və undan xəmir yoğurun. Xəmir yumşaq olmalı, ələ yapışmamalıdır. 
Toyuq ətini baş soğanla birlikdə ət maşınında çəkin. Duz, istiot vurub yoğurun, bir neçə dəfə kündə tutub masaya çırpmaqla döyün.   
Xəmiri 1 mm qalınlıqda yayın, 3 sm enində şəridlər kəsin. 
 

Qiymədən götürüb duzlu çubuğun ətrafına toyuq budu forması verməklə bərkidin. 

Sonra xəmir şəridi ilə sarıyın.
 
Hamısı hazır olduqdan sonra "bud"ların yarısınadək batacağı səviyyəyədək tavanın içinə bitki yağı tökün (təxminən 1-1,5 sm hündürlükdə). 
Yağı yaxşıca qızdırın, "bud"ları içində hərtərəfli qızardın. 
  

Nuş olsun!

Dunyatv.az

  • Müəllif: Sebine
  • Tarix 16-01-2014, 12:16
  • Bölmə: Xəbərlər / Qadın Dünyası
  • Baxılıb: 702
Bu bölməyə aid digər məqalələr:

Son xəbərlər
Facebook səhifəmiz
Ən çox baxılan
Sorğu
«    Oktyabr 2019    »
BeÇaÇCaCŞB
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Arxiv
Sayğac