dunyatv.az
CANLI YAYIN

Mətbəx sirləri: Qızılgül ətirli halva

21-01-2014, 09:30

 

Tərkibi: [/b]

3 st. su
2 st. gül suyu (gülab)
1 paket marqarin 
1 kq un 
3 yumurta
1 ç.q. soda
şərbət: 
4 st. su
4 st. şəkər tozu
0,5 limonun şirəsi
Su, gül suyu və marqarini bir qazanda qaynadın. Üzərinə ələnmiş unu az-az əlavə edib sürətlə qarışdırın. Çalışın, lopalar qalmasın. Xəmir halına gələndə ocaqdan götürün. 
Soyuduqdan sonra yumurta və sodanı əlavə edib qarışdırın. 
Soba sinisini yağlayın. Xəmiri içinə döşəyin (əlinizlə basıb hamarlayın) və zövqünüzə görə, romb və ya düzbucaqlı, kəsin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin. 
Şərbət: su və şəkəri bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan 10 dəqiqə sonra limon şirəsini əlavə edin. Bir buğum qaynadıqdan sonra ocaqdan götürün. Qızarmış halvanı sobadan çıxarıb üzərinə qaynar şərbəti tökün. Yenidən sobaya qoyub daha 5 dəqiqə bişirin. 
Süfrəyə soyuyandan sonra verin. 
Dunyatv.az
[/b]


Oxunub: 808

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az
Copyright © 2013-2019 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.