dunyatv.az
CANLI YAYIN

Mətbəx sirləri: Gülçöhrə

23-01-2014, 11:50

Mətbəx sirləri: Gülçöhrə

Kabardin mətbəxindən gülçöhrə, yaxud qedlibje adlanan xörəyin hazırlanma qaydasını təqdim edirik

Tərkibi:
450 q toyuq əti (smüklü də olar)

2 baş  soğan (100 q)
5 diş sarımsaq
1 x.q. un
50 ml süd
4-5 x.q. xama
150-200 ml su və ya bulyon
göyərti
duz
istiot
0,5 ç.q. xmeli-suneli
1/3 ç.q. zirə
0,5 ç.q. şəkər tozu
Toyuğu yuyub doğrayın. Soğanı yarımhalqa doğrayın, qızılı rəng alanadək qovurun.

Toyuğu ayrı qabda qızılı rəng alanadək qovurun.

Unu süddə qarışdırın, çalışın, lopa qalmasın.

Toyuğa unlu süd, xama, su (bulyon), duz, istiot, ədviyyat əlavə edib daha 5 dəqiqə bişirin. Soğan əlavə edin, tam hazır olanadək bişirin (qapağı bağlı).

İstənilən qarnirlə süfrəyə verə bilərsiniz.


Oxunub: 731

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az
Copyright © 2013-2019 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.