dunyatv.az
CANLI YAYIN

Tantuni [türk mətbəxindən]

25-01-2014, 16:12

Tantuni (türk mətbəxindən)
 
 
(8 nefer ucun nezerde tutulub)
Lazim olan erzaqlar
*500 qr Qıyma
*3 Ədəd Soğan
*3 Ədəd Yaşilbiber
*3 Ədəd Pomidor
*1 Paket Un
*1Yemək Qaşığı Günəbaxan Yağı
*2-3 Dilim Boyat Çörək
*duz
*Salatı üçün:
* 1Deste Cəfəri
*1 DesteTəzə Soğan
*1 Ədəd Limon
*Bir Miqdar Sumaxvə Duz
*1Yemək Qaşığı günəbaxan Yağı
Hazirlanmasi
Qazana qıymenı qoyun. Bir miqdar su əlavə edin. Qıyma suyunu çekene qədər bişirin. Doğradığınız 3 ədəd soğanı və 1 xörək qaşığı günəbaxan yağını əlavə edin. Bir neçə dəqiqə qovurun. 3 ədəd yaşıl bibəri kiçik kiçik doğrayıp, qazana əlavə edin. Qazandaki vəsaitləri bir sacın üzərinə ya da teflon tavaya tökün. Bir neçə dəqiqə daha qovurun. Vesaitleri təkrar qazana boşaldıb, kub formasinda doğradığınız 3 ədəd pomidoru içinə atın. Qazanın qapağını bağlayın.
Başqa bir qabın içinə 1 paket unu tökün. Ortasını hovuz formasında açın. Duz və boyat çörək dilimləriylə, bir miqdar suyu əlavə edin. Yoğuraraq xəmir hazirlayin. Kundeler duzeldin. Oxlov ile qab böyüklüyündə lavas açın. Teflon tavada və ya sacda bişirin.
Lavaslar bişərkən, salatı hazırlayın. Bunun üçün, soğanları yarım ay şəklində doğrayın. Duz, yarpaqları ayrılmış cəfəri, sumaX və limon suyu ilə qarışdırın. Bişirdiyinizl lavaslarin içinə qiyme ile hazirladigimiz vesaiti və salatı qoyun. Rulet formasında bukun.
Nuş olsun!
Dunyatv.az


Oxunub: 897

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az
Copyright © 2013-2019 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.