dunyatv.az
CANLI YAYIN

Mətbəx sirləri: Ballıca

15-02-2014, 21:20

 Dunyatv.az qəhvəaltı üçün dadlı kökələrin hazırlanma qaydasını təqdim edir[/b]

Tərkibi: [/b]
xəmir: 
210 q un
1 yumurta
50 q şəkər pudrası
100 q yağ
1 çimdik duz (pudra kimi)
1/4 ç.q. qabartma tozu
iç: 
200 q kəsmik
40 q şəkər tozu
30 q un
20 q xama
1/2 yumurta sarısı (o biri yarısını dərhal 1 x.q. ilıq su ilə qarışdırın ki, qurumasın, kökənin üstünə vurmaq üçün)
vanil (istəyə görə)
İçi əvvəlcədən hazırlayın, bu, şəkər tozunun yaxşı əriməsi üçün lazımdır (yaxud da şəkər pudrası istifadə edin): bütün ərzaqları mikserlə yaxşıca qarışdırın. 
Xəmir: ləyənə yumşaldılmış yağ, yumurta, duz, şəkər pudrası qoyub çalın. Şəkər tam əriyəndən sonra un və qabartma tozu əlavə edin. 
Kündə tutun, 6 yerə bölün (hərəsi 70 q). Hər birini un səpilmiş masanın üstündə ellips formasında yayın. Hərəsinin içinə bir qıraqdan 45 q iç qoyun. Xəmirin qalan hissəsini üzərinə qatlayın (için az bir hissəsi görünsün). 
Perqament döşənmiş formaya düzün. Su ilə qarışdırılmış yumurta sarısını üzərlərinə çəkin. 
200 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə bişirin. 
Nuş olsun!
[/b][/b][/b]


Oxunub: 774

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az | info@dunyatv.az
Copyright © 2013-2020 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.