Tutmaç şorbası

 Dunyatv.com.tr sofra.com.tr-yə istinadən xəngəlli şorbanın hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
xəngəl:
0,5 st. su
1 yumurta
1 ç.q. duz
aldığı qədər un
şorba üçün:
6 st.su
duz
2 st qatıq
1 yumurta
üzərinə:
1 soğan
1 x.q. kərə yağı
nanə
pulbibər
Xəngəl:
Dərin kasada su və yumurtanı çalın. Un və duz əlavə edib bərk xəmir yoğurun. İki yerə ayırıb üzərinə nəm dəsmal çəkin. 20 dəqiqə saxlayın.
Sonra oxlovla yayın. 1 barmaq enində uzun şəridlərə doğrayın. Sonra bunları üst-üstə qoyub xırda üçbucaqlar kimi doğrayın.
6 st. suyu qazanda qaynadın. Qaynara düşündə duz vurun. 1 st. xəngəli əlavə edib qaynadın. Qatıqla yumurtanı bir qabda yaxşıca çalın. Xəngəl bişəndə qatıqlı qarışığı nazik axınla əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın. 2 buğum qaynadıqdan sonra ocağı söndürün.
Soğanı xırda doğrayıb kərə yağında qovurun. Nanə və pulbibər əlavə edin, qarışdırın. Şorbanın üzərinə gəzdirin, süfrəyə isti-isti verin.
Nuş olsun!

  • Müəllif: Sebine
  • Tarix 19-02-2014, 14:29
  • Bölmə: Xəbərlər / Qadın Dünyası
  • Baxılıb: 721
Bu bölməyə aid digər məqalələr:

Son xəbərlər
Facebook səhifəmiz
Ən çox baxılan
Sorğu
«    İyul 2019    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Arxiv
Sayğac