İnsanların ən böyük dərdi - səbəb məlum oldu

İnsanların ən böyük dərdi - səbəb məlum oldu

DunyaTv.az Xəzərxəbər.com-a istinadən bildirir ki,çörək və un məhsullarının həddən artıq istifadəsi insanda yorğunluq və hadisələrə reaksiyanın ləngiməsinə səbəb olur.Buna səbəb bişirilmiş un məhsullarının tərkibindəkilərin süstlük, əzginli yaratmasıdır.
Məşhur ABŞ kardioloqu Uilyam Devis bu gün adi vətəndaşların rasionunun 30-50%-ni təşkil edən çörək-bulka məlumatlarının onların sağlamlığına zərərli olduğunu bildirib.
Həkimlər bu nəticəyə gəliblər ki, müasir insan buğda unundan hazırlanmış məhsullar - çörək və şirniyyatı çox yeyir. Buğdanın müasir növlərinin tərkibi isə yorğunluq gətirən geni-modifikasiya qlikogen züllalardan ibarətdir.
Ağ çörəkdən həddən artıq çox istifadə orqanizmdə hüceyrələrin defisitinə gətirib çıxarır. Bu isə beynin normal funksiyanı tənzimləyən ən vacib komponentdir.
Bundan başqa, qligogen zülallarin fəaliyyəti təsirə bənzəyir. Çörək və un məhsulları ilə orqanizmə daxil olan bu protein beyin reseptorlarını, yəni həssas sinir toxumalarının qıcıqlanmanı qavrayan ucları aktivləşdirir. İnsan buna görə də çoxlu kalori qəbul etməyə başlayır, bu da artıq çəki və piylənməyə gətirib çıxarır.

 

DunyaTv.az


  • Müəllif: Dilber
  • Tarix 25-02-2014, 11:25
  • Bölmə: Xəbərlər / Sağlamlıq (Tibb)
  • Baxılıb: 527
Bu bölməyə aid digər məqalələr:

Son xəbərlər
Facebook səhifəmiz
Ən çox baxılan
Sorğu
«    Noyabr 2019    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Arxiv
Sayğac