dunyatv.az
CANLI YAYIN

Mətbəx sirləri: Ordubad bükməsi

13-03-2014, 10:40

 Tərkibi:
400 q un
150 q xama
100 q kərə yağı
200 q qoz
1 st. şəkər tozu
1 x.q. bal
1 yumurtanın sarısı
0,5 ç.q. darçın
duz

Kərə yağını 15 dəqiqə çalın. Xama əlavə edib qarışdırın. Ələnmiş un qatıb xəmir yoğurun. Sonra masanın üstünə un səpin, xəmiri üstünə qoyub 5-7 dəqiqə ətləyin.
Təmizlənmiş qozu tavada azca qovurun, sonra ət maşınından keçirib şəkər tozu, bal və darçınla qarışdırın.
Xəmiri hərəsi 300 q olmaqla kündələrə bölün. Hərəsini 5 mm qalınlıqda yayın. Ortasına bərabər qaydada iç qoyub, rulet kimi bükün, qıraqlarını içinə qatlayın.
Üzərinə yumurta sarısı çəkin.
190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
[i][/i]

 

DunyaTv.az


Oxunub: 877

Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
www.DUNYATV.az
Copyright © 2013-2019 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.